Upozorenje vozačima – danas počinje nova školska godina

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se saobraća nesmetano i bez posebnih ograničenja. Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove u jutarnjim satima upozorava se na smanjenu vidljivost, zbog magle.

Do kraćih zastoja tokom dana dolazi na dionicama gdje su u toku sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajaju se putni pravci: Jablanica-Mostar, Prozor-Jablanica, Nemila-Topčić polje, Bugojno-Novi Travnik, Živinice-Šićki Brod, Priboj-Simin Han, Ključ-Mrkonjić Grad  i Bihać-Izačić.

Radi izvođenja minerskih radova, svakodnevno u vremenu od 14.00 do 14.30 sati, dolazi do obustave saobraćaja na dionici M-16 Banja Luka-Jajce (na lokalitetu Bočac).

Povremene polusatne obustave saobraćaja, zbog deminiranja terena, aktuelne su od 08.00 do 16.00 sati na magistralnom putu M-1.8 Lončari-Orašje (u blizini mjesta Dusine).

Na graničnim prijelazima zadržavanja su kratkotrajna.

Danas počinje nova školska godina i očekuje se veliki broj djece na saobraćajnicama, pa se apeluje na sve učesnike u saobraćaju, a posebno na vozače, da budu maksimalno oprezni u zonama blizu škola. Brzina kretanja vozila u blizini škola je do 40 km/h, saopćeno je iz BIHAMK-a.

FENA

Share this post on social media