Cijene na Jadranu u drastičnom padu, najjeftinija lanjska ponuda ove godine je najskuplja

Cijene na Jadranu u drastičnom padu, najjeftinija lanjska ponuda ove godine je najskuplja
Cijene na Jadranu u drastičnom padu, najjeftinija lanjska ponuda ove godine je najskuplja - photo: Patria

Situacija što se tiče bukinga u privatnom smještaju u Htvatskoj je poprilično loša, kako su za Index.hr rekli iz udruga iznajmljivača, a istovremeno cijene privatnih apartmana i kuća za odmor nikad nisu bile jeftinije.

Novinari ovog portala pogledali su niz oglasa za privatan smještaj na Jadranu preko Index oglasa, a cijene su u odnosu na prošlu godinu drastično niže. Koliko je prošle godine koštao najjeftiniji apartman u predsezoni – 40 eura, upravo toliko ove godine u predsezoni košta najskuplji.

Cijene apartmana u 2019. za pred i postsezonu kretale su se od 40 do 100 eura, dok su u sezoni bile od 60 do 200 eura.

Ove godine se od 25 do 40 eura kreću cijene apartmana u pred i postsezoni, dok se u sezoni kreću od 45 do 70 eura. Najskuplja je bila jedna cijela kuća za odmor i to s bazenom koja u sezoni košta 114 eura po danu.

Ove godine apartman na Pagu u kojem se može smjestiti pet osoba, u predsezoni stoji 25 eura, u sezoni 50, dok je cijena u postsezoni 30 eura.

Istražili su novinari Indexa i kakve su cijene apartmana ovog ljeta

Apartman za dvije osobe u Sukošanu do 30. juna za 7 noći košta 1.300, a za 4 osobe 2.300 kuna. Nalazi se 100 m od plaže. U sezoni je cijena apartmana 45 eura po danu, a u postsezoni 25 eura.

Apartman s 2 spavaće sobe u Šibeniku u predsezoni ove godine košta 35 eura, a u sezoni 45 eura.

Na Krku kuća za odmor na dvije etaže s 3 spavaće sobe te bazenom u predsezoni i postsezoni stoji 48 eura, dok je u sezoni cijena 114 eura. Studio apartman u Zadru iznajmljuje se u predsezoni i posezoni za 40 eura dnevno, dok je u sezoni cijena 55 eura.

Studio apartman u Novom Vinodolskom stoji u predsezoni 30 eura po danu, u sezoni 40 eura.

Apartman za 2 do 6 osoba u Zatonu se u predsezoni renta po 30 eura dnevno, a u sezoni po 45 eura.

Na Hvaru se apartman, također za 2 do 6 osoba, iznajmljuje u predsezoni i postsezoni po 40 eura, dok mu je u sezoni cijena 70 eura.

Jednosoban apartman za dvije osobe u centru Makarske u pred i posezoni stoji 25 eura po danu, a u sezoni 50 eura.

Patria

Share this post on social media