FOTO: Uoči meča protiv Estonije: Bh. reprezentativci odradili prvi trening u Zenici

U sklopu drugog dijela priprema bosanskohercegovačke nogometne “A” reprezentacije za kvalifikacione mečeve za Svjetsko prvenstvo 2018. godine, reprezentativci su se okupili danas u Trening centru Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, gdje su održali prvi trening nakon okupljanja u Sarajevu, piše Anadolu Agency (AA).

U izjavama koje su prije treninga okupljenim novinarima dali reprezentativci Senad Lulić, Vedad Ibišević te Ervin Zukanović, rekli su kako su spremni za nove utakmice i da je atmosfera u reprezentaciji dobra, unatoč posljednjim kvalifikacijama koje su završile nepovoljno za bh. reprezentaciju.

Protiv Estonije očekuju pobjedu složivši se kako posljednje kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Francuskoj nisu započele kako treba.

Svi reprezentativci čija se imena nalaze na spisku Mehmeda Baždarevića su, prema riječima bh. reprezentativaca, zdravi i spremni za početak novih kvalifikacija. Zahvaljujući tome, svi reprezentatvici odradili su danas prvi trening u Zenici nakon treninga u Sarajevu, a u Zenici će trenirati svaki dan do susreta sa Estonijom.

Nakon susreta s Estonijom, u drugom i trećem kolu bh. reprezentacija igra protiv Belgije u gostima (7. oktobar) i protiv Kipra (10. oktobar).

Utakmica BiH – Estonija igrat će se 6. septembra na zeničkom stadionu ”Bilino polje” od 20.45 sati. Ulaznice za meč bit će puštene u prodaju od sutra u devet sati, po cijeni 40 KM za zapadnu tribinu, 30 za istočnu, te po 20 za južnu i sjevernu.

Anadolu Agency

Share this post on social media