Zrakoplov Croatia Airlinesa preventivno vraćen u Zagreb

Zrakoplov Croatia Airllinesa Airbus 320, na letu OU 410 iz Zagreba prema Frankfurtu, u nedjelju je oko 8 sati ubrzo nakon polijetanja iz zagrebačke Zračne luke preventivno vraćen u Zagreb, zbog indikacije prekoračenja parametara na sustavu za dovod goriva, a zrakoplov je sigurno i bez poteškoća sletio u zračnu luku, priopćeno je Croatia Airlinesa.

Kako prenosi Hina, u skladu  s preporukama proizvođača za takve situacije te prema propisanim standardnim procedurama i sigurnosnim procedurama Croatia Airlinesa, kapetan zrakoplova preventivno je isključio lijevi motor, kako bi se izbjegla veća šteta na motoru te da bi zrakoplov pregledali stručnjaci u zagrebačkoj tehničkoj bazi Croatia Airlinesa.

Zrakoplov u kojem je bilo 143 putnika sigurno je i bez poteškoća sletio u zagrebačku zračnu luku, gdje su putnici preusmjereni na prve raspoložive letove, kako bi što prije stigli na odredište. Sigurnost putnika ni u jednom trenutku leta nije bila ugrožena, jer je zrakoplov proizveden i dizajniran tako da sigurno može letjeti s jednim motorom.

FENA

Share this post on social media