Odraz današnjeg društva u BiH? Tri maloljetne učenice pretukle vršnjakinju…

Da je situacija u BiH više nego zabrinjavajuća najbolje dokazuje slučaj iz Mješovite srednje škole u Tuzli, gdje su tri nasilnice Dž.K., S.S. i D.P. pretukle svoju vršnjakinju.

Video koji je objavljen prikazuje verbalni napad, nakon kojeg su je izvele na plato iza škole i ošišale dio kose, a onda, na kraju i pretukle.

Roditelji pretučene učenice su već najavili tužbu protiv nasilnica, a pojedini mediji izvještavaju da su spomenute tri učenice dobile najteži oblik disciplinske mjere u školi, a to je – izbacivanje.

Policija TK radi na rasvjetljavanju ovog slučaja, koji nije prvi ove prirode. Nedavno smo imali priliku gledati video iz Sarajeva gdje je u sukobu učestvovalo mnogo više učenica jedne sarajevske škole.

Postavlja se pitanje da li je do ovoga doveo nemar osoblja škole jer je izvještavano da su ove djevojke već prethodnog dana imale problem koji je ovim sukobom zabilježenim kamerom eskalirao, ili je jednostavno ovo bila sveukupna slika današnjeg BH društva.

Na Facebook-u je pokrenuta stranica koja traži prikladne kazne za ove tri nasilnice, a u grupi su otkriveni i njihovi identiteti.

Ukoliko se želite pridružiti podršci napadnutoj djevojci, to možete uraditi OVDJE.

(DAN.ba)377829b055e89e3afb894e7528a10996_l

Share this post on social media