Ustoličen mitropolit Joanikije, stanje se smirilo, građani razočarani

Ustoličen mitropolit Joanikije, stanje se smirilo, građani razočarani
Ustoličen mitropolit Joanikije, stanje se smirilo, građani razočarani

Gradonačelnik Cetinja Aleksandar Kašćelan poručio je kako su građani tužni i razočarani nakon svih događanja koja su prethodila ustoličenju mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru.

On je kazao da je evidentno razočaranje građana Cetinja zbog svega što se događalo posljednjih dana, a naročito zbog jučerašnjeg epiloga i ustoličenja mitropolita Joanikija.

Ustoličenje, gdje se budući mitropolit dovodi helikopterom i kordonom policajaca, pod pancirima i zaštitnom opremom sprovodi do mjesta ustoličenja, ne da nije dostojno, nego, uvjereni smo, osim što ogroman dio građana revoltira, čini da se stidi i onaj dio građana koji ustoličenje podržava“, naveli su iz Socijaldemokrata (SD) Crne Gore.

Pdsjećamo, mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije ustoličen je u nedjelju ujutro u vjerskoj prijestolnici Crne Gore pod neviđenim okolnostima, usprkos protivljenju nekoliko tisuća prosvjednika koji su dva dana držali blokirane ceste prema Cetinju.

Srpski patrijarh Porfirije i novi mitropolit stigli su helikopterom jer su ceste bile blokirane. Policija je rastjerivala prosvjednike suzavcem. Letjelo je kamenje i staklene boce, a bačen je i molotovljev koktel, prenose crnogorski mediji.

FENA