FOTO: Meryem Uzerli nakon projekcije filma u Sarajevu: Cijela priča je vrlo dirljiva

Meryem Uzerli nakon projekcije filma u Sarajevu: Cijela priča je vrlo dirljiva
photo: Anadolu Agency

Građani prepune sale kina Meeting Point, gdje je večeras projekcijom filma “Rana moje majke” svečano otvoren 8. Festival turskog filma, velikim aplauzom su nagradili glumačku postavu filma koji je izazvao različite emocije kod prisutnih građana, javlja Anadolu Agency (AA). 

Premijeri filma reditelja Ozana Aciktana u kinu Meeting Point prisustvovali su i glavni glumci i režiser filma “Rana moje majke” Meryem Uzerli, poznata po ulozi Hurem u seriji “Sulejman Veličanstveni”, Ozan Guven, Bora Akkas te reditelj Ozan Aciktan.

Među večeras prisutnim, pored velikog broja građana, bio je i turski ambasador u BiH Haldun Koc kao i predstavnici turskih institucija u BiH.

Film se dotiče perioda ratnih dešavanja u Bosni i Hercegovini u periodu 1992.-1995., a Meryem Uzerli se nakon premijere filma prisutnim građanima zahvalila na prisustvu.

“Cijela priča je vrlo dirljiva. Kada sam pročitala finalnu scenu pomislila sam kako ćemo je snimiti. Finalnu scenu smo snimili za dva dana. Vrlo sam zahvalna što sam dio filma”, poručila je Uzerli.

Ozan Guven je vrlo emotivno poručio da je ovaj film gledao u deset različitih gradova ali da se “nikada nije osjećao kao večeras”.

Mladi glumac Bora Akkas kazao je da su najbolju poruku filma dali u posljednjoj sceni filma i natpisom te da više ništa ne bi dodao.

Na Festivalu turskog filma, koji traje do 12. decembra, u danima koji slijede bit će prikazano pet filmova novije produkcije poznatih turskih reditelja.

Ljubitelji filmova imat će priliku pogledati filmska ostvarenja “Gazda želi sretan kraj” reditelja Kivanca Baruonua, “Pretraživač” reditelja Atalaya Tasdikena, “Šapni ako zaboravim” reditelja Cagana Irmaka. Također, tokom Festivala turskog filma bit će prikazan i film “Hladnoća Kalandara” režisera Mustafe Kara.

Sutra, u terminu od 20 sati, filmska publika moći će pogledati film “Pretraživač”, dok će u petak u istom terminu biti prikazan film “Šapni ako zaboravim”.

U Meeting Pointu u subotu u 20 sati prikazuje se film “Hladnoća Kalandara”, a u nedjelju u istom terminu na rasporedu je projekcija filma “Gazda želi sretan kraj”.

U ponedjeljak, 12. decembra, gledatelji će imati priliku pogledati drugu projekciju filma “Rana moje majke” u terminu od 20 sati.

Svi filmovi su titlovani na B/H/S i engleski jezik. Ulaz u Meeting Point za posjetitelje je besplatan.

(AA)

Share this post on social media