Ministar Cikotić sa saradnicima ponovo obišao Lipu kod Bihaća

Ministar Cikotić sa saradnicima ponovo obišao Lipu kod Bihaća
Ministar Cikotić sa saradnicima ponovo obišao Lipu kod Bihaća
BH Telecom

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić i danas je sa svojim saradnicima obišao lokalitet Lipe kod Bihaća, ovaj put kako bi se na terenu uvjerio u intenzitet radova na pripremanju parcele i vojnih šatora za privremeni smještaj migranata i izbjeglica.

Zadovoljni smo, s obzirom da je urađeno gotovo sve ono što je prije sedam dana i dogovoreno. Šatori su pripremljeni, riješeno grijanje u njima, a ubrzo će se uraditi i sve ostale neophodne stvari za dostojanstveniji smještaj ovih ljudi. Ovo je privremeno rješenje i trenutno je najbolje moguće, kad se uzme u obzir teška situacija migranata i izbjeglica, ali i potrebe i sigurnost lokalnog stanovništva – izjavio je šef kabineta ministra sigurnosti BiH Senahid Godinjak.

Vrlo brzo će u potpunosti biti riješeno pitanje snabdijevanja električnom energijom i pitkom vodom, odnosno sanitarnog čvora i prostora za tuširanje. Volonteri Crvenog križa Grada Bihaća i Unsko-sanskog kantona već su postavili veliki šator za podjelu hrane i životnih potrepština, te će svakodnevno osiguravati barem dva prehrambena obroka.

Sve se odvija pod potpunom kontrolom Službe za poslove sa strancima BiH, čiji su službenici još sinoć u pripremljene šatore smjestili najugroženiju grupu sa više od 200 migranata i izbjeglica.

Završetkom ovog procesa, bit će stvoreni i preduslovi za pripremu i obavljanje svih građevinskih radova u Prihvatnom kampu „Lipa“.

FENA

Share this post on social media