Andrej Plenković: “Zoran Milanović je maligni element hrvatskog društva”

Andrej Plenković:
Andrej Plenković: "Zoran Milanović je maligni element hrvatskog društva"

Hrvatski premijer i lider vladajuće Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Andrej Plenković prozvao je predsjednika države Zorana Milanovića za štetočinsko ponašanje, kršenje etičkih i pravnih načela i diktatorske manire.

Komentarišući Milanovićeve posljednje istupe u javnosti, Plenković je rekao da je on “maligni element” političkog života i društva.

Plenković je, odgovarajući na novinarska pitanja, uključujući i “prepucavanje porukama i izjavama” između Milanovića i ministra Olega Butkovića, rekao da je Milanović “predvodnik kršenja ne samo Ustava, nego opštih i temeljnih načela ustavnog poretka”, prenosi Hina.

Milanović je ranije najavio da će se, iako je na dužnosti predsjednika države, kandidovati na parlamentarnim izborima 17. aprila, tvrdeći da će postati premijer.

Podsjetivši na ocjenu Ustavnog suda i drugih ustavno-pravnih stručnjaka da Milanović krši Ustav, Plenković je kazao kako smatra da u Hrvatskoj više nema nikoga ko nije svjestan ko je “taj maligni element hrvatskog političkog života i društva”.

To je zasigurno on, koji se u bilansu svog mandata ne može osvrnuti ni na šta – dodao je Plenković, ocijenivši da Milanović “nema nikakvo ostvarenje, nikakav rezultat”.

Plenković je ocijenio i da Milanović ima samo sniženu političku kulturu, vulgarnost, primitivizam, lične uvrede brojnim akterima, te dodao da je predsjednik Hrvatske “prekršio sva etička i pravna načela” i da će “to ljudi kazniti”.

Dodao je da Ustav krše i svi oni koji Milanovića podržavaju.

Zato će hrvatski narod 17. aprila njegovim jatacima poručiti da će ostati u opoziciji još četiri godine, a njega ćemo uputiti u put političke irelevantnosti.

Jer takvo sramoćenje Hrvatske, bilo unutrašnje, bilo vanjske, mi još nikad nismo doživjeli. Nećemo dopustiti da nenormalno ponašanje postane nešto što je normalno – poručio je Plenković.

Patria

Share this post on social media