Musemić: Nisam zaslužio uvrede poslije jedne izgubljene utakmice

Musemić: Nisam zaslužio uvrede poslije jedne izgubljene utakmice

Husref Musemić je napustio Tušanj, razočaran uvredljivim skandiranjem dijela navijača Slobode. Odlučio je odstupiti s „kormila“ tuzlanskog premijerligaša.

Na mini konferenciji za novinare poslije utakmice s ekipom Mladosti iz Doboj Kaknja (1:1), rekao je da je ovo bila njegova posljednja utakmica u Slobodi.

– Primili smo taj gol, ali možda smo na kraju mogli i pobijediti. Imali smo u drugom dijelu puno više prilika, ali nismo uspjeli. Ja vas sve pozdravljam, ovo je moja posljednja utakmica, želim vam puno sreće. Mislim da smo dobro sarađivali. Svima koji slave, želim Bajram barećola – rekao je na početku Musemić.

Potom je objasnio razloge napuštanja trenerske dužnosti, na iznenađenje čelnih ljudi klupske uprave.
Svoju odluku saopćio je igračima, a zatim direktoru Saši Vugdaliću.

– Imam 55 godina i neću dopustiti da me „balavci“ vrijeđaju na stadionu. Za ovih godinu i pol dana uradili smo jako puno dobrih stvari i ne želim da slušam uvrede na moj račun poslije jedne izgubljene utakmice – rekao je Musemić očito misleći na poraz u prethodnoj utakmici od Krupe (3:0), nakon čega je uslijedio i polovičan uspjeh protiv Mladosti.

Na pitanje da li je odluku donio vruće glave, Musemić je kazao:

– Moja je glava uvijek vruća. Ovo je moja odluka i nema tu nikakvih dilema. Zahvaljujem se igračima i ljudima iz uprave s kojima sam dobro sarađivao, posebno s predsjednikom.

Podsjetio je da je jučer i Barcelona doživjela poraz i da se takve stvari dešavaju, pa zašto ne i Slobodi.

– Ekipa je izgubila malo samopouzdanja. Sloboda ima kvalitet, a samoupouzdanje se vraća pobjedom, golovima. Očito, mi to danas nismo uspjeli, bez obzira što smo u drugom poluvremenu igrali mnogo bolje – zaključio je Musemić.

FENA

Share this post on social media