Bordo prijatelji 1946: Tražimo ostavku Fuada Čolpe

Bordo prijatelji 1946: Tražimo ostavku Fuada Čolpe
Bordo prijatelji 1946: Tražimo ostavku Fuada Čolpe

Udruženje navijača Fudbalskog kluba Sarajevo “Bordo prijatelji 1946” jučer su se oglasili saopćenjem i zatražili ostavku člana Komiteta za hitnost Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Fuada Čolpe.

Čolpa je zajedno s još četiri člana ovog Komiteta glasao za odigravanje prijateljske utakmice između BiH i Rusije 19. novembra u Rusiji dok je UEFA zbog agresije na Ukrajinu izbacila iz takmičenja ruske klubove.

Zbog djelovanja izabranog člana izvršnog odbora NS BiH ispred Kantona Sarajevo Fuada Čolpe koji od dana imenovanja pa do danas konstantno radi na štetu klubova iz Kantona koji predstavlja, kao i štete koju nanosi cjelokupnom nogometu u BiH, zahtijevamo da odmah podnese neopozivu ostavku na mjesto člana Izvršnog odbora NS BiH ispred Kantona Sarajevo“, poručili su iz Bordo prijatelja.

Vrijeme je da se stane u kraj njegovom ‘fantomskom’ Udruženju sportskih radnika Kantona Sarajevo i da napokon predstavnici najvećih klubova preuzmu vođenje nogometa u Kantonu Sarajevo! Ljude poput Fuada Čolpe i raznih ‘sličnih’ udruženja čiji predstavnici rade isključivo u ličnom interesu, a na štetu razvoja nogometa u našem Kantonu i cijeloj državi treba ukloniti iz svih sportskih struktura kako u Kantonu Sarajevo, tako i u cijeloj državi“, dodali su.

Izvršni odbor FS KS sazvao je za sutra vanrednu sjednicu nakon što je njihov predstavnik Čolpa glasao za odigravanje prijateljske utakmice protiv Rusije.

Patria

Share this post on social media