BH. navijači se uzdaju u izvjesnog Envera!

Bosanci i Hercegovci pokazuju svoj patriotizam po ko zna koji put čak i u dalekoj Australiji.

Za one koji nisu upućeni, izvjesni Enver, čovjek koji je živio u Sarajevu, a sada živi u Australiji obećao je prijenos uživo teniskog meča Damir DžumhurIvan Dodig. Njih dvojica nastupaju na terenu broj 10 koji nije pokriven kamerama i TV prijenos historijskog meča za BiH nije moguć.

Ipak, da njegovi sunarodnjaci ne ostanu uskraćeni za video prijenos potrudio se upravo Enver koji protivno pravilima Australian Opena želi na tribine unijeti kameru i laptop, te tako omogućiti uživo praćenje. Naravno, ni smisao za humor ne nedostaje u ovoj situaciji pa su bh. forumaši počeli predlagati načine kako da laptop i kamera dospiju na tribine. Neki od najčešćih prijedloga uključuju ubacivanje opreme sa livade koja se nalazi pored terena, na tribine, kao i ona da Enveru pomognu ostali navijači tako što će odvući pažnju osiguranju kako bi on prošao do svoga mjesta.

Svjetska javnost je uveliko šokirana i iznenađena velikim brojem Damirovih fanova, a ukoliko se i ideja o video prijenosu ostvari, ne sumnjamo da će BiH još jednom biti označena kao jedna od najvjernijih ali i ”najluđih” nacija bar kada su u pitanju praćenja predstavnika naše države.

Enveru želimo mnogo sreće kako bi uspio u svome naumu i obradovao sve Bosance i Hercegovce, a Damiru poželimo sjajan meč i još jedno iznenađenje u okviru Australian Opena.

(DAN.ba)

Share this post on social media