LIGA NACIJA Zmajevi večeras protiv Finske

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u fudbalu dočekuje večeras u Zenici selekciju Finske u okviru 4. kola Lige nacija.

Naši reprezentativci imat će priliku za revanš neugodnim Fincima za poraz u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru, ali i da se eventualnom pobjedom učvrste na prvom mjestu naše grupe.

U prvom susretu u Finskoj naša selekcija izvukla je bod kasnim golom Smaila Prevljaka.

Do sada smo s Fincima igrali šest puta. Prvi put je to bilo u prijateljskom susretu 2004. godine, kada je bh. tim slavio sa 1:0. Potom je prošlo 15 godina od narednog susreta. U kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine Finska nas je tada iznenadila i pobijedila sa 2:0.

U istim kvalifikacijama smo se uspjeli revanširati u Zenici, kada smo predvođeni Miralemom Pjanićem slavili sa 4:1. Putevi s Fincima su nam se opet ukrstili u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru. Ponovo su nas iznenadili Finci, inače selekcija koja je igrala Euro i već se jednom pokazala kao nagazna mina za naš tim. U Helsinkiju je bilo 2:2, a onda u Zenici, kada su “Zmajevi” jurili baraž i imali realne šanse za to, Finci su nas potukli sa 3:1.

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev uoči današnjeg meča protiv Finske istakao je da su tri boda najvažnija i da će tome podrediti igru.

Susret BiH – Finska igra se večeras na stadionu Bilino Polje u Zenici s početkom u 20:45 sati, a glavni sudija duela će biti bugarski arbitar Georgi Kabakov.

Patria

Share this post on social media