Amel Tuka u posjeti Srebrenici

Amel Tuka u posjeti Srebrenici
Amel Tuka u posjeti Srebrenici - photo: FENA

Amel Tuka, najbolji bosanskohercegovački atletičar i osvajač srebrene medalje na posljednjem Svjetskom prvenstvu u atletici danas je posjetio Srebrenicu i Memorijalni centar Potočari. On je prvo posjetio Memorijalni centar u Potočarima i odao počast nevino ubijenim žrtvama genocida, a zatim je boravio u samom gradu Srebrenica gdje je dočekan sa gromoglasnim aplauzom velikog broja Srebreničana.

U izjavi za Fenu Tuka je kazao da je veoma teško govoriti o osjećajima nakon posjete Memorijalnom centru Potočari.

On je iskazao zadovoljstvo dočekom građana, a najviše su ga obradovali mališani s kojima se družio i fotografirao.

Ponosan sam što me je ovoliki broj djece dočekao. Imam poseban odnos prema djeci i nastojim biti uz njih i s njima dijeliti svoja neka viđenja. Djeci savjetujem da slijede svoje snove i da vjeruju u sebe, jer možemo napraviti velike stvari. Drago mi je i sretan sam što sam danas u Srebrenici, i ujedno se zahvaljujem svoj djeci za glasno navijanje i podršku koju su meni dali – kazao je Feni naš najbolji atletičar.

Srebrena medalja mi je, dodao je, motiv da se borim dalje i imam i dalje ciljeve da se borim za Bosnu i Hercegovinu.

Zahvaljujući Srebrenčaninu Safetu Aliću danas su Srebrenčani imali priliku da se druže s Amelom Tukom.

Veliko mi je zadovoljstvo da je atletičar Amel Tuka lijepo dočekan u Srebrenici. Bio sam s  Tukom na Svjetskom prvenstvu u Dohi i veliki smo prijatelji i čast mi je što je izdvojio vrijeme da dođe u Srebrenicu da nas posjeti. Zadovoljstvo mi je da ga je dočekao veliki broj djece i ljudi – rekao je Alić.

FENA