Hrvatska: Održan sedmi koncert Bajramski susret u Zagrebu (FOTO)

U zagrebačkom Kazalištu lutaka održan je tradicionalni koncert Bajramski susret. Riječ je o besplatnom koncertu kojega 7. godinu zaredom organizira Bošnjačka nacionalna zajednica za Grad Zagreb i Zagrebačku županiju u povodu Kurban-bajrama, javlja Anadolu Agency (AA).

Pred stotinjak uzvanika u Kazalištu lutaka nastupili su Ženski pjevački zbor “Sevde” iz Siska, zbor “Bulbuli” iz Zagreba, mješoviti zbor “Bosana” te solisti i orkestar ansambla “Bosana” s gostima.

Predsjednik Bošnjačke nacionalne zajednice za Grad Zagreb i Zagrebačku županiju Dževad Jogunčić izjavio je kako je riječ o obilježavanju Kurban-bajrama kroz izvedbu tradicionalnih pjesama, kako bi se tradicija bosanskih muslimana održala i pokazala u Zagrebu.

Svečanom koncertu pridružio se i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je izjavio kako se ljudi za vrijeme Kurban-bajrama druže i demonstriraju prijateljstvo, ljubav i zajedništvo.

Sead Berberović, predsjednik Bošnjačke nacionalne zajednice Hrvatske, izjavio je kako se ovim koncertom zaokružuju blagdanski dani oko Kurban-bajrama.

Večerašnji koncert, sedmi po redu, završava se prigodnom bajramskom pjesmom.

(AA)

Share this post on social media