VIDEO: EPuBiH dodijelio priznanja za doprinos jačanju puta BiH ka EU

Evropski pokret u Bosni i Hercegovini (EPuBiH) danas je u okviru Trećeg poslovnog foruma čiji je organizator dodijelio nagrade istaknutim pojedincima i kolektivima za doprinos jačanju puta BiH ka Evropskoj uniji i društvenih odnosa u BiH.  

Federalna novinska agencija (FENA) dobitnica je tog priznanja, uz televiziju N1 u sektoru medija.

Priznanje je primio zamjenik glavnog urednika FENA-e Fedžad Forto koji je zahvalio organizaciji EPuBiH što je prepoznala zalaganja FENA-e na promociji evropskog puta BiH.

– Fena je u godini koja je na izmaku primljena u Evropsku asocijaciju novinskih agencija, time smo ispunili svoj evropski zadatak – podsjetio je Forto.

Predsjednik EPuBiH Predrag Praštalo prije dodjele priznanja istakao je da ova organizacija u BiH djeluje od 2006. godine te da je vremenom postala subjekat koji je otvoren za saradnju na putu ka EU.

– Ove godine akademiju smo nazvali ‘Vrijeme je za Evropu’ jer više nemamo vremena da čekamo ulazak u EU, još nemamo ni kandidatski status – istakao je Praštalo.

Izrazio je nadu da će 2018., koja je izborna godina, biti i evropska.

Priznanje EPuBiH, pored ostalih, dobili su državni ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović, ministrica okoliša i turizma FBiH Edita Džapo te ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić.

FENA

Share this post on social media