FUP: Pretresi na području Ljubuškog, Posušja i Mostara, uhapšene tri osobe

FUP: Pretresi na području Ljubuškog, Posušja i Mostara, uhapšene tri osobe
photo: ilustracija
BH Telecom

Uhapšene su tri osobe, u skolopu operativne akcije “Jumper”, zbog organizovanog kriminala, a u vezi s krivičnim djelom zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Policijski službenici Federalne uprave policije danas su poduzeli aktivnosti iz svoje nadležnosti na području Zapadno-hercegovačkog i Hercegovačko-neretvanskog kanona, u cilju realizacije Naredbe Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskg kantona i Kantonalnog Suda u Tuzli. Te aktivnosti su poduzete u sklopu  višemjesečne istrage koju provodi to tužilaštvo, vezano na dokumentovanje osoba koje se dovode u vezu s krivičnim djelom organizovani kriminal, a u vezi s krivičnim djelom zloupotreba položaja ili ovlaštenja, saopćeno je iz FUP-a.

Započeti su pretresi stambenih objekata na četiri lokacije na području općina Ljubuški, Posušja i Mostara, te su uhapšene tri osobe inicijala I.V. (1966.), M.P. (1977.) i I.B. (1976.) koji se dovode u vezu s predmetnim krivičnim djelima.

Prilikom lišenja slobode i pretresa navedenih osoba pronađeni su i oduzeti predmeti koji su traženi naredbom Suda, a koji će korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Uhapšeni će biti kriminalistički obrađeni u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Mostaru, te će u zakonskom roku biti predata Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona.

FENA

Share this post on social media