Advokat Angeline Jolie: Odluka o razvodu donesena je zbog “zdravlja porodice”

Odluka o razvodu slavnog hollywoodskog glumačkog para Angeline Jolie i Brad Pitta donesena je zbog “zdravlja porodice”, izjavio je advokat slavne glumice Robert Offer, prenosi Anadolu Agency (AA).

Vijest o razvodu para popularno nazvanog “Bradgelina” sinoć je odjeknula u svim svjetskim medijima. Kako je više puta potvrđeno, Jolie je podnijela zahtjev za razvod, a u njemu traži skrbništvo nad svih šestero njihove djece, dok bi Brad Pitt imao samo pravo posjeta.

U izjavi za magazin “People” Pitt je kratko rekao: “Ja sam jako tužan zbog toga, ali ono što je najvažnije sada je dobrobit naše djece. Ljubazno molim medije da nam daju prostor u ovom periodu”.

Izvori bliski paru su izjavili da je Angelina odlučila okončati njihov brak zbog načina na koji je Brad odgajao djecu. Navodno je bila veoma uzrujana zbog nekih njegovih metoda odgoja Maddoxa, Paxa, Zahare, Shiloh i blizanaca Knox i Vivienne.

Glumica, kako navode američki mediji, nije tražila alimentaciju niti bilo koji drugi oblik novčane podrške. Poznati holivudski par se vjenčao u avgustu 2014. godine, a zajedno su od 2004. godine. Jedna od prvih reakcija na razvod slavnog para koji je važio i za najljepši svjetski par stigla je od glumca Georgea Clooneya. Kako prenosi CNN, kućni prijatelj para bio je šokiran viješću koju je saznao od novinara.

“Šta se desilo? Nisam znao da se razvode… Veoma mi je žao”, rekao je Clooney.

(AA)

Share this post on social media