Potpredsjednik FBiH i predstavnici Networksa potpisali protokol o saradnji

Potpredsjednik Federacije BiH Milan Dunović, predstavnici Networks INT d.o.o Sarajevo i Fondacije Networks potpisali su danas u Sarajevu protokol o saradnji.

Cilj je omogućiti mladim ljudima s područja Federacije BiH učešće u projektu startup akceleratora, kao i drugim projektima koje realizuje taj centar, a s namjernom da se talentovanim i obrazovanim ljudima pruži mogućnost da plasiraju ideje i pokrenu biznis.

Potpisnici sporazuma su prepoznali zajednički interes u stvaranju boljih uslova na tržištu rada, te će na ovaj način biti omogućeno otvaranje novih kompanija i stvaranje novih radnih mjesta.

Potpredsjednik FBiH je istakao da je taj projekt od izuzetne važnosti za našu državu i mlade ljude koji se, zbog teške ekonomske situacije i nedostatka povjerenja u institucije, ne usuđuju plasirati ideje na tržištu rada te pokrenuti vlastiti biznis.

Uz finansijsku podršku potpredsjednika Federacije BiH, najnoviju tehnologiju i najbolje mentore Networksa, potpisnici protokola su uvjereni da će mladi ljudi, kroz projekt startup akceleratora, uspješno razviti svoje biznis planove i predstaviti ih lokalnim i globalnim investitorima.

Prva prezentacija ideja, nastalih mentorskom i logističkom podrškom u proteklih nekoliko mjeseci, bit će održana 9. septembra na StartUp DemoDay-u uz prisustvo velikog broja investitora i predstavnika poduzetničkih centara iz regije, saopćeno je iz kabineta potpredsjednika FBiH.

FENA

Share this post on social media