U nedjelju koncert u Vatikanu povodom proglašenja Majke Tereze sveticom

Premijer Kosova, Isa Mustafa primio je danas kosovskog biskupa Dode Gjergjija, koji je preneo zahvalnost katoličke crkve Vladi Kosova na podršci i doprinosu u organizovanju aktivnosti povodom proglašenja Majke Tereze svetom, javlja Anadolu Agency (AA).

Biskup Dode Gjergji je, kako je saopšteno iz Vlade, premijeru Mustafi uručio zvaničan poziv za koncert koji će biti organizovan u Vatikanu tim povodom. Kosovski premijer je izrazio poštovanje i izuzetan ponos koji svaki Albanac i svaki gradjanin Kosova oseća povodom proglašenja velike humanitarke, sveticom.

Vlada Kosova je povodom proglašenja svetom Majke Tereze organizovala i podržala mnogo aktivnosti, počevši od proglašenja 2016. godinom Majke Tereze, do velikog koncerta koji će u nedelju 4. septembra biti održan u Vatikanu na kome će učestvovati mnogobrojne muzičke zvezde, uključujući i Ritu Oru i druge velike albanske umetnike. Zvanice na koncertu će biti visoke ličnosti iz Vatikana, Italije, sa Kosova i iz mnogih drugih zemalja sveta.

Gongje Bojaxhiu, poznata kao Majka Tereza je albanskog porekla. Ona je osnovala red Misionalrki milosrdja u okviru Katoličke crkve i za svoj humanitarni rad 1979. godiine dobila je Nobelovu nagradu za mir. Ona je vodila centre za siromašne, bolesne, siročiće i umiruće u Kalkuti, u Indiji.

Anadolu Agency

Share this post on social media