FOTO: U terorističkom napadu u Somaliji poginulo 15 osoba: Među ranjenim i jedan ministar

U bolnici u glavnom gradu Somalije Mogadishu preminula je i petnaesta žrtva jutrošnjeg terorističkog napada koji je bombaš samoubica izveo u neposrednoj blizini predsjedničke palate Somalije, javlja Anadolu Agency (AA).

“Još dvije teško ranjene osobe su preminule u bolnici čime je bilans smrtno stradalih povećan na 15 osoba. Trenutno na intenzivnoj njezi imamo još 24 ranjenika“, izjavio je za somalijski radio direktor bolnice Medine u Mogadishu Muhammed Yusuf.

Meta napada za koji je odgovornost preuzela teroristička organizacija Al Shabaab bio je hotel SYL koji se nalazi pored predsjedničke palate i u kojem odsjedaju brojni somalijski zvaničnici.

Somalijski ministar informisanja, kulture i turizma Muhammed Abdi Hayr izjavio je za lokalne medije da se među ranjenima nalazi i somalijski ministar pomorskog transporta i luka Nur Farah Harisi, kao i nekoliko novinara.

Somalija i njen glavni grad Mogadishu poprište su čestih napada terorističke organizacije Al Shabaab, a hotel koji je u današnjem napadu pretrpio velika oštećenja nedavno je bio domaćin sjednice ministara vanjskih poslova Afričke organizacije za razvoj IGAD, a ista sjednica je planirana i za 5. septembar.

Anadolu Agency

Share this post on social media