Spriječen novi teroristički napad: Policija u Gaziantepu uhapsila troje terorista

U okviru antiterorističkih operacija u Gaziantepu turska policija uhapsila je tri pripadnika terorističke organizacije ISIS koji su pripremali teroristiki napad, a među uhapšenim je i osoba koja slovi za “hemičara i bombaša“ ISIS-a, javlja Anadolu Agency (AA).

Ured guvernera turske provincije Gaziantep saopćio je da su pripadnici specijalnog policijskog odjela za borbu protiv terorizma na bazi obavještajnih podataka o spremanju senzacionalnog terorističkog napada danas proveli akciju i u distriktu Sehitkamil u okviru koje su uhapšene tri osobe osumnjičene za članstvo u terorističkoj organizaciji ISIS.

Uhapšen je Talha Gunes poznat kao “hemičar i bombaš ISIS-a“, zatim Abdulmubtalib Demir i njegova supruga Gamze Demir.

Tokom pretresa kuće u kojoj su osumnjičeni uhapšeni policija je pronašla veće količine oružja, oko 20 kilograma eksploziva TNT, više samoubilačkih prsluka i ručnih bombi.

Riječ je o tri osobe koje se nalaze i Listi traženih terorista koju je objavilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Turske. Za informacije koje mogu dovesti do hvatanja Abdulmubtaliba bila je raspisana nagrada od 600.000 lira (182.000 eura), a za Talhu Gunesa nagrada od 300.000 lira (91.000 eura).

Anadolu Agency

Share this post on social media