Vrijeme u BiH: Za vikend temperature do 34 stepena, početak naredne sedmice sa kišom i pljuskovima

BH Telecom

Sunčano vrijeme sa temperaturama do 34 stepena Celzijusa u Bosni i Hercegovini se očekuje i u narednim danima, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH), prenosi Anadolu Agency (AA).

Danas se u BiH očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

“U jutarnjim satima, po kotlinama Bosne, može biti magle ili niske naoblake. Jutarnje temperature kretat će se od 10 do 16, na jugu od 19 do 23, a dnevne od 26 do 31, na jugu od 30 do 34 stepena”, navedeno je na zvaničnoj stranici FHMZBiH.

Prvog dana vikenda temperature će se također kretati do 34 stepena. Preovladavat će sunčano vrijeme uz malu do umjernu oblačnost sa jutarnjim temperaturama od 11 do 17, na jugu od 18 do 22, a najviša dnevna od 25 do 31, na jugu od 30 do 34 stepeni Celzijusa.

I drugog dana vikenda očekuje se sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

“Tokom poslijepodneva postepeni porast oblačnosti. Jutarnja temperatura bit će od 11 do 17, na jugu od 18 do 22, a najviša dnevna od 26 do 32, na jugu od 30 do 34 stepena”, istakli su iz FHMZBiH.

Međutim, već početkom naredne sedmice očekuje se promjena vremenskih prilika.

“Bit će pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Glavnina padavina će biti sredinom dana i tokom poslijepodneva. Na krajnjem istoku i sjeveroistoku Bosne uglavnom bez padavina i sunčanije u jutarnjim satima i dio prijepodneva. Jutarnja temperatura kretat će se od 12 do 17, na jugu od 18 do 23, a najviša dnevna od 22 do 29, na jugu i sjeveroistoku Bosne do 32 stepena”, dodali su iz FHMZBiH.

Anadolu Agency

Share this post on social media