Eksplozije u Odesi, Rusi raketiraju grad

Eksplozije u Odesi, Rusi raketiraju grad
Eksplozije u Odesi, Rusi raketiraju grad

Reuters je izvijestio o nizu eksplozija u ukrajinskom lučkom gradu Odesi u posljednjih nekoliko sati. Svjedoci javljaju da se vidi dim u tom području, javila je novinska agencija.

Dopisnica Washington Posta Isabelle Khurshudyan, koja se nalazi u Odesi, napisala je na Twitteru: “U centru Odese sada glasne eksplozije. Prozori moje hotelske sobe su se samo zatresli. Nije jasno što je to bilo.” Serhij Bratčuk, glasnogovornik regionalne vojne uprave Odese, pozvao je stanovnike grada da ostanu u skloništima.

Prevladat ćemo. Pakao neprijateljima!“, napisao je u objavi na Facebooku.

Više novinara izvještava o seriji eksplozija u južnom lučkom gradu Odesi jutros.

Britanski premijer želi naoružati Ukrajinu za odbranu Odese. Boris Johnson rekao je ministrima 2. aprila da želi naoružati Ukrajinu protubrodskim projektilima kako bi spriječio rusko bombardiranje i napredovanje na Odesu, javlja Kijev Independent.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je da ruske snage imaju za cilj zauzeti istok i jug zemlje i požalio se da zapadne zemlje nisu Kijevu dale dovoljno proturaketnih sistema.

U kasnovečernjem videoobraćanju, Zelenski je također pohvalio snage koje brane opkoljenu luku Mariupolj, rekavši da njihov otpor omogućuje drugim gradovima da dobiju dragocjeno vrijeme.

Patria

Share this post on social media