Prognoza vremena za naredne dane – Oblačno sa kišom i pljuskovima

U Bosni i Hercegovini u jutarnjim satima bilo je pretežno sunčano vrijeme. U ostatku dana prolazno povećanje oblačnosti. Vjetar, slab, u Bosni istočni i jugoistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Najviša devna temperatura od 25 do 31, na jugu od 30 do 34 stupnja.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH sutra se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Prije podne padavina se očekuju u Posavini i Krajini, a poslije podne i u večernjim satima u većini područija. Glavnina padavina sredinom dana i tokom poslijepodneva.

Na krajnjem istoku i sjeveroistoku Bosne uglavnom bez padavina i sunčanije u jutarnjim satima i dio prijepodneva. Jutarnja temperatura od 12 do 17, na jugu od 18 do 23, a najviša dnevna od 22 do 28, na jugu i sjeveroistoku Bosne do 30 stupnjeva.

U utorak pretežno oblačno vrijeme. Tokom poslijepodneva u Bosni sa kišom i lokalnim pljuskovima. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu od 17 do 21, a najviša dnevna od 16 do 22, na jugu od 23 do 27 stupnjeva.

Također se i u srijedu prognozira pretežno oblačno vrijeme. Povremeno i ponegdje je moguća slaba kiša ili rosulja. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu od 18 do 23, a najviša dnevna od 17 do 23, na jugu 26 stupnjeva.

FENA

Share this post on social media