Odata počast poginulim pripadnicima Specijalne jedinice MUP-a RBiH ‘Bosna’

Odata počast poginulim pripadnicima Specijalne jedinice MUP-a RBiH 'Bosna'
Odata počast poginulim pripadnicima Specijalne jedinice MUP-a RBiH 'Bosna' - photo: FENA

Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Omer Osmanović sa saborcima danas je položio cvijeće i odao počast poginulim pripadnicima Specijalne jedinice MUP-a RBiH “Bosna”, povodom obilježavanje 29. godišnjice formiranja te jedinice.

Kao ponosni pripadnik ove slavne jedinice u kojoj je, nažalost, poginuo 81 specijalac i jedna borkinja, rahmetli Dalila Tufo, i koji su svoje živote na ovaj način ugradili u temelje naše jedine domovine Bosne i Hercegovine u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama na prigodan način obilježili smo ovaj za sve nas važni dan – kazao je Osmanović.

Podsjetio je i da su pripadnici ove jedinice popularno nazivani “vojnicima sreće”, iako su mnogi od njih svoje živote izgubili braneći svoje kuće, naš grad i našu jedinu domovinu Bosnu i Hercegovinu.

Nažalost, prekinuti su njihovi životi, a mnogi od njih su danas mogli biti naučnici, profesori, doktori… ali nisu – rekao je Osmanović.

U okviru sjećanja na prve dane otpora agresiji koji su među prvima pružali pripadnici ove jedinice, položeno je cvijeće i odata počast na mezarju Kovači, te groblje Lav, ali i na mezar prvog predsjednika Predsjedništva Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

FENA