Muamer Tanković promijenio mišljenje, želi nastupati za Švedsku

Muamer Tanković promijenio mišljenje, želi nastupati za Švedsku
Muamer Tanković promijenio mišljenje, želi nastupati za Švedsku

Nakon što je potvrdio da želi igrati za nacionalni tim Bosne i Hercegovine, Muamer Tanković drugi put promijenio mišljenje.

U posljednjih nekoliko mjeseci Nogoetni savez BiH je poduzeo konkretne aktivnosti u pravcu rješavanja pravnog statusa sportskog državljanstva nogometaša Hammarbyja iz Švedske. On je slobodnom izjavom volje, u pisanoj formi, naveo da želi igrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Njegovu izjavu, sa svom pratećom dokumentacijom, NSBiH je pravovremeno i u roku, dostavio u sjedište FIFA-e. Time je pokrenut proces promjene njegovog sportskog državljanstva, iz švedskog u bosanskohercegovačko, jer nije postojala niti jedna pravna zapreka.

Međutim, tokom jučerašnjeg dana u NSBiH je došla službena informacija da se Muamer Tanković obratio FIFA-i sa zahtjevom da on sada ponovo ima želju nastupati za reprezentaciju Švedske.

Naša je dužnost obavijestiti širu javnost o ovome slučaju, jer dugo vremena se stvara “kriva” slika da NSBiH ne želi pomoći našim igračima u nastojanjima da ishode potrebnu dokumentaciju, kojom bi uz sve ostale potrebne radnje stekli pravo nastupa za naš nacionalni tim. Ovo je ilustrativna potvrda svih aktivnosti Saveza u nastojanju da svaki potencijalni nogoemtaš dobije šansu da nastupi za naš državni tim – saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

Dodaju da je trenutno u fazi rješavanje još nekoliko slučajeva po zahtjevima bh. nogoemtaša iz inozemstva, i veoma smo blizu konačne realizacije njihovog pravnog statusa po pitanju državljanstva.

FENA

Share this post on social media