U BiH danas oblačno sa slabom kišom

U Bosni i sjevernim dijelovima Hercegovine jutros je oblačno, lokalno pada slaba kiša. U većem dijelu Hercegovine je vedro.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica 3 stepena, Goražde 9, Kupres i Ivan-sedlo 10, Sarajevo i Sokolac 11, Bugojno 12, Bihać, Jajce, Sanski Most i Zenica 13, Banja Luka, Drvar, Livno, Prijedor i Tuzla 14, Bijeljina, Doboj, Gradačac, Srebrenica i Zvornik 15, Neum i Trebinje 18 i Mostar 21.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 944 hPa, za 1 hPa je manji od normalnog i raste.

U Bosni će danas biti pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom. U Hercegovini će biti sunčanije prijepodne. U drugoj polovini dana i u Hercegovini se očekuje naoblačenje i lokalni pljuskovi poslije podne i u večernjim satima.

Vjetar u Bosni bit će slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 14 i 19, na jugu zemlje od 22 do 25 stepeni.

U Sarajevu će danas biti oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 16 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

FENA

Share this post on social media