NEZAVISNE: Edin Ramić, mladić iz Turbeta ustupio svoje vozilo novinarima da odu na sahranu Željka Kopanje

Da dobrota nema granica i da se pokaže ili pojavi kad čovjek najmanje očekuje, pokazuje i događaj koji se danas desio na putu Sarajevo – Banjaluka.

Kao što je direktor Nezavisnih Željko Kopanja pomagao mnogima, znanim i neznanim, baš danas je njegovoj djeci “Nezavisnih” pomoć stigla u pravo vrijeme, kada im se automobil pokvario, a krenuli su na sahranu. Sadašnjim i bivšim novinarima “Nezavisnih” iz Sarajeva koji su krenuli na posljednji ispraćaj prijatelja i direktora Željka mnogo je pomogao u tome Edin Ramić, mladić iz Turbeta, kojem redakcija i uprava “Nezavisnih” i ovom prilikom zahvaljuju, kao i njegovim prijateljima Mahiru Ganiću i Fehretu Zukanu.

Auto se pokvario u rejonu Vlašića, zbog čega su bili primorani zaustaviti vozilo, a Ramić, kao slučajni prolaznik, ponudio im je pomoć, te dao svoje vozilo kako bi na vrijeme stigli na sahranu.

“Tri mladića su bila u pitanju. Pitali su nas da li je sve u redu i mogu li nam pomoći, a zatim su otvorili haubu vozila te ustanovili o kakvom kvaru je riječ. Pomogli su nam da nađemo automehaničara, a mi smo već mislili kako nećemo stići na sahranu i tuga je bila prevelika”, kaže Maja Rener-Smajović, novinarka “Nezavisnih”.

Kada su Ramiću rekli da idu na sahranu novinaru, direktoru i vlasniku “Nezavisnih” Željku Kopanji, Ramić je samo uzeo ključeve svog vozila i stavio im u ruke, ne tražeći im ni lične karte niti bilo šta zauzvrat.

Dok su novinari nastavili put prema Banjaluci, mladići iz Turbeta su pokvareni auto odvezli do obližnjeg automehaničara, sanirali kvar i sačekali ih da razmijene ključeve kada se vrate sa sahrane.

“Nijednog trenutka nisu posumnjali šta govorimo ili se dvoumili da pomognu na najplemenitiji način”, kaže ekipa Nezavisnih, a te im se još jednom zahvaljuju na potezu vrijednom hvale!

Izvor: Nezavisne Novine/Edit: Agencija DAN

Share this post on social media