Konj koji liječi uz vas može dati i više od sebe

Konj koji liječi uz vas može dati i više od sebe
Konj koji liječi uz vas može dati i više od sebe
BH Telecom

Konj je u historiji čovječanstva opisan kroz junaštva i hvalospjeve, u ratnim podvizima ili kao neizostavan dio domaćinstava.

Jahanje konja se nije pokazalo samo kao korisno u osvajanju teritorija i brzina, već i u liječenju. Poznato je da liječenje uz pomoć konja, hipoterapija, povećava funkcionalnost osobe koja ga jaše. Konj se pokazao još jednom kao nezamjenjiv prijatelj čovjeku koji na njegovim leđima napreduje i razvija se.

U Udruženju Jahači nade imamo poseban emotivni i radni odnos prema konjima, svjesni da nam ove plemenite životinje pružaju pomoć bez zadrške, posebno djeci s poteškoćama u razvoju. Da bi to nastavili raditi i podržali našeg Konja koji liječi kako bi nastavio svoju humanu misiju, potrebno je da nam se pridružite i vi sa svojim donacijama.

Djeca koja trebaju pomoć i dolaze u naše Udruženje imaju veoma sužen izbor terapija u našoj zemlji i stoga ulažemo velike napore da im budemo pri ruci. Svjesni toga, u Udruženju već desetljeće radimo na promociji i unaprjeđenju terapija koje koriste konje kao alat za postizanje cilja, a to je poboljšanje stanja mališana. Konj koji liječi radi na tome marljivo kako bi se najmlađi što više oporavili. On zna da svojim zalaganjem i trudom može da uradi mnogo toga i da ga, s vremena na vrijeme, treba podržati.

Prikupljeni novac koristit ćemo za unaprjeđenje standardiziranog jahališta sa popratnom opremom koja će omogućiti sigurno i kvalitetno sprovođenje terapija jahanjem. Sredstva ćemo iskoristiti da djeci bude ugodnije i bolje, omogućit će rehabilitacije van zatvorenog prostora, u podsticajnom i prirodnom okruženju jahališta u klubu Pegasos, nadomak Sarajeva.

Donacije se mogu vršiti na sljedeći račun:

UDRUŽENJE JAHAČI NADE

NLB Banka d.d., Sarajevo

Broj računa: 1322602007571098

Donacijom možete učestvovati u poboljšanju jahališta za terapije koje je centar dešavanja, pružajući zaštitu od vremenskih neprilika. U njemu smo obezbijedili opremu za stimulaciju motivacije i postizanje terapijskih ciljeva tokom cijele godine. Osim toga, jahalište se koristi i za edukacije volontera koji rade sa konjima i djecom, kroz simulacije i radionice.

Senada Pekarić-Muratović, osnivač Udruženja i certificirani Path intl. instruktor terapijskog jahanja je istaknula koliko je potrebna podrška zajednice u ovim projektima: “Lokalna zajednica je prepoznala naš rad, te pored Općine Novi Grad Sarajevo, u našim naporima da obezbijedemo što bolje uslove za mališane, podržala nas je i NLB Banka Sarajevo. Uz pomoć NLB Banke uspjeli smo uraditi dio krova na jahalištu kako bi neometano nastavili pružati usluge i tokom zimskog perioda, na čemu smo im vrlo zahvalni. Također, uz njihovu pomoć, sprovodimo i komunikacijsku kampanju osvještavanja i edukacije javnosti o važnosti terapijskog jahanja i njegovom značaju za pomoć mladima i djeci sa poteškoćama.’’

NLB Banka, pored financijske pomoći, našem Udruženju na raspolaganje daje i vlastite kanale komunikacije.

Berina Belkić Tepić iz Odjela za PR & Marketing NLB Banke Sarajevo je ovom prilikom rekla: „Posebno smo ponosni što smo dijelom projekta i aktivnosti Udruženja Jahači nade i što smo im pomogli da kompletiraju radove na krovu jahačke arene. Međutim, naša podrška ne prestaje ovom finansijskom pomoći, planiramo koristiti naše komunikacijske kanale i partnere kako bi pomogli Udruženju educirati javnost o važnosti njihovih aktivnosti. Koristim ovu priliku da pozovem i ostale društveno odgovorne kompanije da nam se pridruže u ovakvim i sličnim inicijativama, posebno jer su u pitanju djeca i mladi.“

Čuvajući kontinuitet rada i napretka, imamo za cilj postati regionalni centar za terapije jahanjem i kroz standardizirano jahalište pružiti naše usluge većem broju djece. Nadamo se da ćete nam se pridružiti u ostvarivanju tog plana, a Konj koji liječi će vam biti zahvalan u podršci u nastavku njegove plemenite misije.

UDRUŽENJE JAHAČI NADE

Share this post on social media