Travničanin Abdulah Fajkić izabran u 15 micro:bit šampiona svijeta

Travničanin Abdulah Fajkić izabran u 15 micro:bit šampiona svijeta
Travničanin Abdulah Fajkić izabran u 15 micro:bit šampiona svijeta - photo: Travnicki.INFO
BH Telecom

Abdulah Fajkić, Travničanin koji je vlasnik škole Mali programer, izabran je za jednog od petnaest svjetskih micro:bit šampiona.

Ovo priznanje svrstava ga u sami vrh svijeta u vidu micro:bit edukacije, te je svakako i veliko priznanje za školu Mali programer.

Njegova posvećenost u uklanjanju prepreka u učenju digitalnih vještina, zajedno s podrškom edukatora i entuzijasta, odražava vrijednosti Fondacije micro:bit. Abdulah usklađuje svoje djelovanje s njihovom misijom da inspiriše svako dijete, doprinoseći tako poboljšanju obrazovanja širom svijeta. Osim toga, on će prisustvovati globalnim događajima za edukaciju djece putem Micro:bita, podržavajući Micro:bit Educational Foundation, neprofitnu organizaciju koja ima za cilj inspirisati svako dijete da oblikuje svoju najbolju digitalnu budućnost.

Misija Fondacije ostvaruje se kroz: razvoj hardvera i softvera koji potiče mlade ljude da se zanimaju za tehnologije i prilike koje im pruža.

Na izbor za micro:bit šampiona bilo je prijavljeno više od 1.000 edukatora, a Abdulahovi projekti i rad s djecom prepoznati su kao jedni od najboljih.

Čestitamo!

Travnicki.INFO

Share this post on social media