FOTOGALERIJA: Otvoren sajam knjige “Banjaluka 2016”

Otvoren sajam knjige "Banjaluka 2016"

U Banjaluci je večeras u Sportskoj dvorani “Borik” otvoren 21. Međunarodni sajam knjige “Banjaluka 2016”, koji traje do 19. septembra, javlja Anadolu Agency (AA).

Sajam je otvoren književnom besjedom Vladimira Kecmanovića, a na svečanom otvaranju nastupila je pjevačica Natalija Havralenko.

“Drago nam je da smo ovu manifestaciju održali punih 20 godina, ušli smo u treću deceniju i s nama su naši dragi prijatelji iz Srbije, Federacije BiH, Crne Gore, Hrvatske, RS i izdavači iz okruženja koji su na štandovima distributera”, izjavila je Petra Ivić, rukovodilac sajma u organizaciji “Glasa Srpske”.

Na sajmu učestvuje oko 80 izdavača, te distributeri, a osim beletristike posjetioci imaju priliku pronaći i stručnu literaturu, kao i mnogobrojna izdanja za najmlađe.

“Ako smo preživjeli 20 godina nadamo se da smo pobijedili savrenu tehnologiju i da knjiga ima svoje čitaoce”, dodala je Ivić.

Za vrijeme trajanja sajma održavaju se i prvi međunarodni književni susreti koje organizuje “Glas Srpske” i Udruženje književnika RS. U susretima učesvuju pisci iz Bugarske, Rusije, Makedonije, Poljske, Njemačke, Crne Gore, Srbije i zemlje domaćina.

Radno vrijeme sajma je od 10 do 20 časova.

(AA)

Share this post on social media