VIDEO: U Zenici otvoren jedan od najmodernijih centara za obuku policijskih službenika

U povodu Dana policije ZDK, danas je u Zenici upriličeno otvorenje jednog od najmodernijih kompleksa za obuku policijskih službenika na ovim prostorima.

Visokokvalitetne namjenske zgrade, heliodrom, strelište, zatvoreni bazen i moderna oprema kompleksa do sada su koštali oko osam miliona maraka, a ova lokacija će biti i sjedište Specijalne policijske jedinice MUP-a ZDK.

Među brojnim zvanicama prisutnima se obratio i predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Bakir Izetbegović, koji je naglasio da su policajci dobili odlične uslove za obavljanje svog časnog i odgovornog posla u narednom periodu, te je dodao da smo svi dužni da se prisjetimo nemjerljivog doprinosa policijskih jedinica u odbrani Bosne i Hercegovine: “Dužnost svih nas je da pamtimo to vrijeme i da se prisjetimo policajaca koji su položili život za odbranu domovine. Među njima je i 97 policajca iz ZDK. Njih se moramo zauvijek sjećati i moramo voditi brigu o statusu njihovih porodica“.

Ovo će promijeniti koncept obuke policijskih službenika, a predvidjeli smo nekoliko stvari za šta trenutno nemamo kapacitete, a to su heliodrom i staja za konje. I to smo napravili kako bi se u budućnosti mogli razvijati i proširivati kapacitete. Budućim generacijama ostavljamo projekt od kojeg će svi imati korist, a iz ovog centra će izlaziti profesionalni policijski službenici koji će zadovoljiti potrebe građana”-izjavio je Semir Šut, policijski komesar MUP-a Zeničko-Dobojskog kantona.

Bitno je napomenuti da će ovaj Centar za obuku biti na raspolaganju i drugim MUP-ovima u Federaciji BiH.

U Zenici otvoren jedan od najmodernijih centara za obuku policijskih službenika
photo: Agencija DAN

Agencija DAN

Share this post on social media