Ibrahimović igrač čije se ime najčešće traži na pretraživaču Google

Prema Google Trendsu Zlatan Ibrahimović je premierligaški igrač čije se ime pretražuje u najviše zemalja svijeta. Popularni “Ibrakadabra” je najpopularniji u 36 zemalja od 120 za koje do sredine augusta postoje relevantni podaci, javlja Anadoču Agency (AA).

Među zemljama u kojima se na Googlevom pretraživaću od fudbalera iz engleske Premier lige najviše traži ime Ibrahimovića su Bosna i Hercegovina i Hrvatska iz kojih su njegovi roditelji. Zanimljivo “Ibrakadabra” najtraženiji je i u Francuskoj, zemlji iz koje je drugoplasirani na listi njegov klupski saigrač Paul Pogba. Od ovog ljeta najskuplji fudbaler svijeta je najtraženiji u 29 zemalja.

Dvojac iz Manchester Uniteda slijede: Pedro iz Chelseaja, koji je najtraženiji u sedam zemalja, zatim Jamie Vardy (Leicester, pet zemalja) i Mesut Ozil (Arsenal, tri zemlje). Iza njih je pet igrača sa po dvije zemlje u kojima su najtraženiji, a među njima i Bojan Krkić, fudbaler Stoke Cityja čije ime je na Google pretraživaću najpopularnije u Sloveniji i Srbiji.

(AA)

Share this post on social media