TRAVNIK: U raciji u ugostiteljskom objektu pronađena droga

BH Telecom

Službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a SBK/KSB Travnik su uz pomoć službenika Jedinice za podršku, izvršili pretres ugostiteljskog objekta „Nobel“ u Travniku.

Pretres je izvršen po naredbi općinskog suda Travnik, a prilikom pretresa kod jednog od konobara pronađena je određena količina materije za koju se sumnja da je u pitanju opojna droga speed, na podu ugostiteljskog objekta pronađena je odbačena materija za koju se sumnja da je u pitanju marihuana, dok su na vanjskom šanku pronađeni tragovi konzumiranja opojne droge speed, za što je osumnjičen jedan od konobara.

Osobe inicijala M.S. i R.I., obe iz Travnika su zbog postojanja osnova sumnje na počinjenje krivičnih djela vezanih za zloupotrebu opojnih droga lišene slobode i nad njima će biti provedena kriminalistička obrada. Po okončanju svih istražnih radnji u ovom predmetu, protiv osumnjičenih će biti podnesen izvještaj Kantonalnom tužilaštvu Travnik.

Policijski službenici će u narednom periodu nastaviti sa intenzivnim mjerama na suzbijanju zloupotrebe opojnih droga, te iz MUP-a SBK/KSB mole građane da im u tom nastojanju pomognu blagovremenim prijavama putem telefona u najbližu policijsku stanicu ili putem E-mail adrese koju možete naći na zvaničnoj web stranici MUP-a.

Uprava policije MUP-a SBK/KSB u potpunosti garantuje anonimnost svih prijavitelja ovih, ali i drugih krivičnih djela.

MUP SBK/KSB Travnik

Share this post on social media