Muslimani za Bajram darivali štićenike Kuće sv. Josipa za nezbrinutu djecu

Muslimani za Bajram darivali štićenike Kuće sv. Josipa za nezbrinutu djecu
Muslimani za Bajram darivali štićenike Kuće sv. Josipa za nezbrinutu djecu - photo: FENA

Ahmadija muslimanski džamat Hrvatska i udruga Humanity First u ponedjeljak su u povodu Bajrama donirali pakete voća i slatkiša štićenicima Kuće sv. Josipa za nezbrinutu djecu u Hrvatskom Leskovcu te štićenicima Caritasove Kuće za djecu s tjelesnim i mentalnim oštećenjima “Bl. Alojzije Stepinac” iz Brezovice.

U Kući sv. Josipa o tridesetoro djece bez adekvatne roditeljske skrbi brinu časne sestre karmelićanke, a u Kući “Bl. Alojzije Stepinac” Caritasa Zagrebačke nadbiskupije nalazi se sedamdesetak štićenika.

Zahvaljujući na donaciji, s. Katarina Pišković iz Kuće sv. Josipa je rekla da su i ove godine povodom ramazana članovi Ahmadije i udruge Humanity First obdarili djecu i mlade iz Kuće sv. Josipa iz Hrvatskog Leskovca, prenosi KTA.

Donirali su nam pakete prehrambenih proizvoda, voća i slatkiša. Iskreno smo zahvalni za dosadašnju podršku, konkretnu materijalnu pomoć, na suradnji s našom Kućom te na svjedočenju kako postoje dobri ljudi koji svijet čine ljepšim i sigurnijim mjestom za sve one kojima je to potrebno – istaknula je s. Katarina.

Ostajemo zahvalne i u trajnoj molitvi pred dobrim Bogom za sve one koji su otvoreni za dobro – naglasila je s. Katarina iz Kuće sv. Josipa.

Voditeljica Caritasove Kuće “Bl. Alojzije Stepinac” u Brezovici Ivana Kokić Ajazaj je također zahvalila na donaciji.

Od srca zahvaljujemo našim dragim susjedima iz Ahmadije i Humanity Firsta na donaciji voća i slatkiša koje su poklonili djeci s višestrukim teškoćama, a koja žive u Caritasovoj Kući ‘Bl. Alojzije Stepinac’ u Brezovici. Ahmadija muslimanski džamat Hrvatska i udruga Humanity First ima ‘srce koje zna i hoće ljubiti’, a mi smo im na tome zaista zahvalni – naglasila je voditeljica Kokić Ajazaj.

Imam muslimanske zajednice Ahmadija Hrvatska Munawwar Muhammad Khan rekao je da je slogan te zajednice “ljubav za sve i mržnja ni za koga” te će stoga i dalje sudjelovati u humanitarnim akcijama.

FENA