Bespovratna sredstva za sektor poljoprivrede

BH Telecom

USAID/Sweden FARMA II projekat otvorio je tri nova javna poziva za dodjelu bespovratnih sredstava u sektoru poljoprivrede.

Sredstva se dodjeljuju za: poboljšanje konkurentnosti u proizvodnji i preradi smilja,
podršku ekonomskom osnaživanju žena kroz dodavanje vrijednosti u sektoru ljekovitog i aromatičnog bilja i meda i  poboljšanje konkurentnosti kroz dodavanje vrijednosti u sektoru voća i povrća, ističu iz Vanjskotrgovinske komore BiH.

Zainteresirane organizacije registrirane u skladu sa zakonima Bosne i Hercegovine mogu preuzeti pakete javnih poziva na web stranici USAID/Sweden FARMA II projekta.

Zahtjevi moraju biti dostavljeni elektronski (putem e-mail adrese grants@farmabih.ba), te u štampanoj formi u jedan od ureda USAID/Sweden FARMA II projekta (Sarajevo, Tuzla, Banja Luka ili Mostar) do 19. oktobra.

USAID/Sweden FARMA II će organizirati informativne sastanke u Mostaru 5. oktobra za javni poziv za poboljšanje konkurentnosti za proizvodnju i preradu smilja, te u Sarajevu 6. oktobra za preostala dva javna poziva.

Na ovim sastancima zainteresiranim organizacijama će biti pružene sve informacije i uputstva za podnošenje zahtjeva za bespovratna sredstva.

FENA

Share this post on social media