Sevlid Hurtić: Mi imamo svoju listu, na njoj je Vojin Mijatović

Sevlid Hurtić: Mi imamo svoju listu, na njoj je Vojin Mijatović
Sevlid Hurtić: Mi imamo svoju listu, na njoj je Vojin Mijatović

Zastupnici Pokreta za državu u Narodnoj skupštini Republike Srpske (NSRS) Mirsad Duratović, Sevlid Hurtić i Saša Grbić učestvovali su na konsultativnom sastanku s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom na kojem se razgovaralo o formiranju vlasti.

Hurtić je nakon konsultacija rekao da je Pokret za državu iznio probleme koji postoje u RS-u za Bošnjake i Hrvate, dodajući da su tokom izborne kampanje govorili da su spremni da budu dio vlasti, ako se riješe statusna pitanja Bošnjaka i Hrvata.

Kako je dodao, Dodik je na to i pristao, pa će vjerovatno u dogledno vrijeme razgovarati o tim stvarima, o ulasku u Vladu RS i o mjestu potpredsjednika NSRS-a.

Hurtić je naveo da Pokret za državu neće podržati opoziciju iz RS-a za Dom naroda BiH.

Pravi se greška sve vrijeme. S nama niko iz opozicionih partija nije razgovarao, uvijek su tražili nekog drugog, slali su poruke ljudima koji ne odlučuju i ne glasaju. Mi imamo svoju listu, na njoj je Vojin Mijatović i mi smo ih pozvali da glasaju za našu listu. To da li će SNSD imati četvrtog delegata je krivica opozicionih partija koji ne žele da sjednu s nama i razgovaraju – dodao je Hurtić.

Zajedno sa koalicijom ‘Pokret za državu’ na sastanku su bili i potpredsjednici Republike Srpske iz reda bošnjačkog i hrvatskog naroda Ćamil Duraković i Davor Pranjić koji su naveli da se samo razgovorima mogu postići konstruktivna rješenja.

Izražavam punu podršku izabranim zastupnicima Pokreta za državu u njihovom glasanju po savjesti i po prinicipima, te pozivam sve aktere da se suzdrže od pritisaka da se donose odluke koje neće donijeti ništa dobro Bošnjacima i Hrvatima u ovom bh. entitetu – rekao je Duraković.

FENA

Share this post on social media