Nova masovna pucnjava u SAD-u, na dvije lokacije blizu San Francisca ubijeno sedam osoba

Nova masovna pucnjava u SAD-u, na dvije lokacije blizu San Francisca ubijeno sedam osoba
Nova masovna pucnjava u SAD-u, na dvije lokacije blizu San Francisca ubijeno sedam osoba - photo: FENA

Sedam osoba ubijeno je u pucnjavi na dvije lokacije u gradu Half Moon Bayu, na obali na sjeveru Kalifornije kasno u ponedjeljak, a čini se da ih je počinila ista osoba koja je privedena, izvijestile su lokalne vlasti, prenosi NBC.

Grad Half Moon Bay nalazi se oko 50 kilometara južno od San Francisca.

Policajci koji su se odazvali na poziv na prvoj su lokaciji našli četiri ubijene osobe i još jednu ranjenu, a zatim su na drugom mjestu u blizini našli još tri mrtve osobe, rekla je na konferenciji za novinare šerif Christina Corpus.

Obje lokacije na kojima su se dogodili napadi su farme, a kako je izvijestio San Francisco Chronicle, jedna od njih je farma gljiva.

Snimka koju je objavio ABC iz Half Moon Baya pokazuje hapšenje prilikom kojega dvojica muškaraca u civilu i jedan u uniformi, s oružjem u ruci, naređuju muškarcu da izađe iz automobila.

Osumnjičenik za pucnjavu je izašao, srušen je na zemlju i pretražen. Ubrzo je na mjesto događaja stiglo još naoružanih policajaca.

U automobilu osumnjičenika pronađeno je oružje, rekla je Corpus.

Zadnje masovno ubistvo dogodilo se prije samo dva dana u Monterey Parku, gdje je u pucnjavi ubijeno 11 osoba.

O pucnjavama je obaviješten i američki predsjednik Joe Biden, napisala je na Twitteru njegova glasnogovornica Karine Jean-Pierre.

Predsjednik je “pozvao savezne snage reda da pruže svu potrebnu pomoć lokalnim vlastima”, dodala je ona.

Vjeruje se da je osumnjičena osoba, 67-godišnji Zhao Chunli, radnik na farmi koji je djelovao sam u masovnoj pucnjavi, rekla je šerif okruga San Mateo Christina Corpus na večernjoj konferenciji za novinare.

FENA

Share this post on social media