Aleksandar Vučić zavapio iz New Yorka: Ovdje sam večeras završio karijeru

Aleksandar Vučić zavapio iz New Yorka: Ovdje sam večeras završio karijeru
Aleksandar Vučić zavapio iz New Yorka: Ovdje sam večeras završio karijeru

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sinoć je nakon sjednice Generalne skupštine UN-a, na kojoj je izglasana Rezolucija o genocidu u Srebrenici, izjavio kako je “završio karijeru i da mu mnoge stvari neće oprostiti“.

Ja sam večeras ovdje završio karijeru. Mnoge mi stvari neće oprostiti, ovo je bio ekser u sanduk. Uradio sam sve, oni su uradili sve da nas ponize, a mi se vinuli u visine.

Ja ne mogu da kažem da smo mi pobijedili jer su takve procedure, ali svima je jasno kakav je rezultat – izjavio je Vučić u obraćanju novinarima u New Yorku.

Ističe kako su navodne procjene onih koji su predložili Rezoluciju bile da će više od 110 zemalja glasati za, a da će suzdržanih biti oko 45.

A nas bilo 107 (onih koji su glasali protiv i onih koji su bili sudržani). Znači njih 84 prema 107 onih koji nisu željeli da se saglase s njihovim prijedlogom, a da ne pričamo i kako se došlo do tih 84, jer bi realno za Rezoluciju glasalo 60 i nešto, ostale su pritiskali – tvrdi predsednik Srbije.

Vučić je zahvalio svim zemljama koje su glasale protiv i bile suzdržane tokom glasanja.

Ogromno hvala mađarskoj braći, oni su jedini koji su bili protiv u našem okruženju, ali hvala i Slovačkoj, Grčkoj i Kipru koji su bili suzdržani i koji su pokazali prijateljstvo prema Srbiji.

Imate bar tri zemlje koje su bile natjerane da budu kosponzori, a na kraju su bili suzdržani. Nevjerovatno kakvi su pritisci bili i šta su sve radili. Ovo se prvi put dogodilo da nije jednoglasno – dodaje Vučić.

Navodi i kako će razgovarati s Bošnjacima u Srbiji u narednom periodu.

Imamo jednu zemlju i moramo zajedno da se borimo za budućnost – poručio je Vučić.

Patria

Share this post on social media