FOTOGALERIJA: Sarajevo danas u znaku sunca, nasmijanih prolaznika

Prvi dan vikenda sa suncem i temperaturama do 18 stepeni bio je povod velikom broju građana Sarajeva ali i turistima da dan provedu u šetnji, ali i ispijanju kahve u lokalnim objektima, javlja Anadolu Agency (AA).

Sarajevska Ferhadija bila je puna nasmijanih Sarajlija, ali i turista koji su stigli u glavni grad BiH u želji da upoznaju historiju ali i kulturu i tradiciju ove zemlje.

Na sjevernoj Zemljinoj polulopti prije dva dana nastupila je jesen, a u isto vrijeme za stanovnike na južnoj hemisferi počelo je proljeće. Jesen će trajati 89 dana.

Danas u Bosni i Hercegovini preovladava sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH).

“Najviša dnevna temperatura zraka između 17 i 23, na jugu od 22 do 26 stepeni. U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura oko 18 stepeni”, navedeno je iz FHMZBiH.

I sutra se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost s najvišom dnevnom temperaturom zraka između 17 i 23, na jugu od 22 do 26 stepeni.

(AA)

Share this post on social media