Hrvatska: Opozicioni zastupnici jednosatnim lupanjem vidno oštetili saborske klupe

Hrvatska: Opozicioni zastupnici jednosatnim lupanjem vidno oštetili saborske klupe
Hrvatska: Opozicioni zastupnici jednosatnim lupanjem vidno oštetili saborske klupe - photo: Patria

Lupanje pločicama opozicionih zastupnika za vrijeme podnašanja godišnjeg izvještaja hrvatskog premijera Andreja Plenkovića o radu Vlade ostavilo je vidljiva oštećenja na saborskim klupama, utvrdile su službe Hrvatskog sabora.

Opozicija je jučer jednosatni Plenkovićev govor u Hrvatskom saboru popratila snažnim lupanjem po klupama, nezadovoljna što je predsjedavajući Željko Reiner prekinuo njenu namjeru da stalnim zahtjevima za pauzama razvuče vrijeme do premijerova izvještaja.

“Pregledom saborskih klupa ustanovljena je vidna šteta u vidu ogrebotina, manjih i većih udubljenja”, saopštila je Služba za medije Hrvatskog sabora.

Potom je pojedinačno pobrojala mjesta na kojima su utvrđena oštećenja.

Šteta je utvrđena na mjestima gdje sjede: Krešo Beljak, Sandra Benčić, Sabina Glasovac, Bojan Glavašević, Nikola Grmoja, Domagoj Hajduković, Ivana Kekin, Marin Miletić, Anka Mrak Taritaš, Romana Nikolić, Dalija Orešković, Božo Petrov, Marijana Puljak, Sanja Radolović, Nino Raspudić i Urša Raukar Gamulin.

“Dosad nismo zabilježili slučaj počinjenja materijalne štete na saborskoj imovini u ovom obliku i na ovaj način od strane saborskih zastupnika.

Kako saborske službe nisu u mogućnosti načiniti samostalnu procjenu štete, za to će biti potrebna profesionalna procjena, nakon koje će se pristupiti popravci u skladu s preporukama struke”, saopštila je saborska Služba za medije.

Hrvatski sabor u proteklih 30 godina bio je mjesto različitih akcija i performansa kojima su zastupnici nastojali skrenuti pažnju na svoje nastupe, donosili su različite rekvizite, okupirali govornicu i slično, no jednosatno lupanje po klupama dok se premijer obraća Saboru dosad nije zabilježeno, prenosi Hina.

Plenković je, nakon podnošenja izvještaja, u izjavi za medije kazao kako se nada da zbog lupanja pločicama po klupama saborski inventar nije pretrpio neku veću štetu, ocijenivši akciju opozicije destrukcijom, primitivizmom i isključivošću a one koji su lupali nazvao “lončarima i lupetalima”.

Patria

Share this post on social media