Vlada Republike Srpske gradi hotel na Jahorini

Vlada Republike Srpske gradi hotel na Jahorini
Vlada Republike Srpske gradi hotel na Jahorini

Iako je pandemija virusa korona gotovo uništila sektor turizma i ugostiteljstva Vlada Republike Srpske umjesto da pomogne ugroženih hotelijerima odlučila je da se sama počne baviti tom djelatnošću.

Nakon potrošenih 20 miliona za renoviranje i opremanje hotela ,,Rajska dolina” na olimpijskoj Jahorini niče još jedan hotel čiju izgradnju finansira Vlada, za početak sa sedam miliona maraka.

Vlada Republike Srpske ne štedi na luksuzu ni u vijeme pandemije, pa će novi hotel Partizan imati, između ostalog, 20-ak apartmana isto toliko soba, bazen, spa centar i sve ostale sadržaje dostojne smještaja za probranu klijentelu.

Vlada Republike Srpske već je potrošila preko 20 miliona maraka na renoviranje i opremanje hotela Rajska dolina, u kojem prošle godine zvanično nije boravio niko, ali nezvanično saznajemo da su gosti bili državni funkcioneri i njihova rodbina. Nepoznata suma novca uložena je i na opremanje Vile Republike Srpske na Jahorini koja je rezervisana za prvu porodicu Srpske i njihove prijatelje. Osim probranih gostiju oba ova objekta povezuju i sumnjivi tenderi.

Valjali bi pročešljati ko je dobijao tendere, koliko je naduvana cijena, ali to se priprema za onaj momenat kada će to neko kupiti i, naravno, kupiće za mnogo manje para, nego što je uloženo i dato, kaže ekonomista Svetlana Cenić.

Malverzacije budžetskim novcem na Jahorini su takvih razmjera, tvrdi narodni poslanik Nebojša Vukanović,da bi, kako kaže, na robiji trebao zaglaviti ne samo premijer Radovan Višković već i pola članova Vlade Republike Srpske.

Ovo je klasičan primjer organizovanog kriminala, tvrdi Vukanović i dodaje da je to dokaz da u Srpskoj ne postoji nezavisno i odgovorno pravosuđe. Ipak,nada se Vukanović, kad tad će ovaj sistem pasti a mnogi će odgovarati ne samo za kriminal na Jahorini već i širom Republike Srpske.

Patria