VIDEO/FOTO: Apple je svijetu predstavio iPhone 7

Večerašnjom prezentacijom u kojoj je “Bill Graham Civil Auditorium” u San Francisco-u (očekivano) bio ispunjen do posljednjeg mjesta, svijetu je predstavljen iPhone 7, novi razlog za investiciju u Apple-ove proizvode.

iPhone 7 je donio cijeli niz tehničkih unaprjeđenja: najbrži i najjači procesor ikada ugrađen u mobilni telefon,  nova kamera (dvostruka kod modela Plus), vodootpornost, u prosjeku dva sata duže vrijeme trajanja baterije…

A10 procesor je četverojezgreni, 64-bitni procesor, čije su samo dvije jezgre čak 60% brže od čipa A9 i iPhone-u 6S. Druge dvije jezgre rade na svega 20% snage, zbog samo jednog razloga – kako bi se poboljšala autonomija baterije. Baterija modela iPhone 7 sada traje i do 2 sata više nego na modelu 6S.

iPhone 7 će (u Americi) imati iste cijene kao i iPhone 6S, počevši od 649,00$.

Apple je konačno ukinuo verziju iPhone-a od16GB, pa će novi, najslabiji modeli imati dvostruko veći kapacitet – od 32GB. Na raspolaganju su i modeli od 128 i 256 GB.

Za novi ekran modela iPhone 7 i iPhone 7 Plus Apple tvrdi da je mnogo oštriji, svjetliji i jačih boja od ekrana modela 6S.

iPhone 7 konačno ima i stereo zvuk za koji njegovi proizvođači tvrde da je značajno veće snage od onog kod prethodnog modela. Zvučnici su smješteni na vrhu i na dnu uređaja, te će se istinski stereo efekat dobijati kada mobitel držite vodoravno, kao što to činite kod gledanja filmova, video zapisa i igranja igrica.

Novina koju Apple najavljuje za oktobar su slušalice AirPods, bežični model sa mikrofonom koji bi sa jednim punjenjem trebao funkcionisati 5 sati. AirPods neće činiti osnovni paket opreme i bit će na raspolaganju uz doplatu od 159,00$.

Sve u svemu, Apple ni ovaj put nije podbacio. Iako su glasine koje su kružile internetom u većem dijelu potvrđene, pred nama je uređaj koji ponovo postavlja standarde u svijetu mobilnih tehnologija.

Apple je omogućio predrezervacije od 9.9.2016., a kao datum isporuke u Americi obilježen je 16.9.2016. Prodaja iPhone 7 u nama najbližoj Hrvatskoj započet će sedam dana kasnije.

Uz iPhone 7 stiže nam i iOS 10 koji će i za korisnike starijih modela biti na raspolaganju za nadogradnju već od utorka, 13.9.2016. godine.

Agencija DAN

http://www.youtube.com/watch?v=Q6dsRpVyyWs

Share this post on social media