FOTO: Muškarac i djevojka iz Sarajeva lišeni slobode zbog trgovine narkoticima

U nastavku aktivnosti na sprječavanju zloupotrebe opojnih droga, službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a SBK/KSB Travnik i Odjeljenja kriminalističke Policijske uprave Travnik, u Travniku su lišili slobode 2 osobe osumnjičene za krivično djelo nedozvoljene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga.

Radi se o muškarcu inicijala E.R. rođen 1976.godine iz Hadžića i ženskoj osobi inicijala A.M. rođena 1990.godine iz Sarajeva, koji su pronađeni u iznajmljenom stanu u ulici Podmusala u Travniku.

Nakon što je pribavljena naredba Općinskog suda Travnik, izvršen je pretres navedenog stana. Tom prilikom je pronađena veća količina različitih materija za koju se sumnja da je u pitanju opojna droga. Pronađeno je oko 250 grama speeda, oko 500 tabletica ekstazija, oko pola kilograma marihuane, precizna vaga za mjerenje, pribor i tragovi konzumiranja opojne droge, te oko 1500 KM novca u različitim apoenima i valutama, za koji se sumnja da potiče od prodaje droge.

Muška osoba je bila naoružana pištoljem marke Crvena zastava kalibra 7,62 mm, a posjedovao je i 2 okvira municije za navedeni pištolj.

Brzom intervencijom službenika Jedinice za podršku MUP-a SBK/KSB Travnik osoba je spriječena da upotrijebi navedeno oružje. Radi se o osobi za koju je MUP Kantona Sarajevo raspisao operativnu potragu zbog upotrebe vatrenog oružja, te su o njegovom lišenju slobode obaviješteni službenici policije u Sarajevu.

Nad osumnjičenim osobama provodi se kriminalistička obrada, nakon koje će biti predati dežurnom kantonalnom tužiocu na dalje postupanje.

Podsjećamo i na jučerašnje akcije na području Travnika i Gornjeg Vakufa-Uskoplja, koje su za rezultat također imale zapljenu određene količine droge različitih vrsta, te obavještavamo građane da će policijski službenici će u narednom periodu nastaviti sa intenzivnim mjerama na suzbijanju zloupotrebe opojnih droga.

Molimo građane da nam u tom nastajanju pomognu blagovremenim prijavama putem telefona u najbližu policijsku stanicu ili putem naše adrese elektronske pošte koju možete naći na našoj zvaničnoj web stranici. Uprava policije u potpunosti garantuje anonimnost svih prijavitelja ovih, ali i drugih krivičnih djela.

MUP SBK/KSB Travnik

Share this post on social media