U BiH danas nestabilno vrijeme sa kišom ili pljuskovima

U Bosni i Hercegovini danas će, prijepodne, preovladavati umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom ili lokalnim pljuskovima, bez padavina na istoku Bosne. Grmljavina se očekuje u Hercegovini, zapadnim i ponegdje sjevernim područjima Bosne. Poslijepodne će biti sunčanije, a slabe kiše može biti još lokalno na jugu. Vjetar, umjeren do pojačan, južni i jugozapadni. Dnevne temperature iznosit će od 22 do 28 stepeni.

U Sarajevu će, prijepodne, biti pretežno, a poslijepodne malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. U prvom dijelu dana je moguća slaba i kratkotrajna kiša. Dnevna temperatura iznosit će oko 25 stepeni.

Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša je zabilježena u Hercegovini i na sjeverozapadu Bosne.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 9, Kupres 14, Goražde, Ivan-sedlo, Sokolac 15,
Zenica 16, Bugojno, Livno, Trebinje 17, Bihać, Prijedor, Sanski Most, Srebrenica 18, Banja Luka, Mostar, Tuzla, Zvornik 19, Bijeljina, Jajce, Sarajevo, Čapljina 20, Gradačac 22 i Neum 23 stepena.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 942 hPa, za 3 hPa je niži od normalnog i lagano opada, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

FENA

Share this post on social media