Nikki Haley nastavlja s kampanjom: Ne bojim se Trumpove osvete

Nikki Haley nastavlja s kampanjom: Ne bojim se Trumpove osvete
Nikki Haley nastavlja s kampanjom: Ne bojim se Trumpove osvete
BH Telecom

Kandidatkinja za republikansku nominaciju Nikki Haley obećala je jučer da će nastaviti sa svojom predsjedničkom kampanjom, rekavši da nema namjeru odustati uoči subotnjeg takmičenja u Južnoj Karolini.

Ne osjećam potrebu da priznam poraz i ne bojim se Trumpove osvete – rekla je u govoru u Greenvilleu u Južnoj Karolini, gdje se očekuje da će izgubiti od bivšeg predsjednika Donalda Trumpa na predizborima ovog vikenda u svojoj matičnoj državi.

Trump ima uvjerljivo vodstvo u nacionalnim anketama, a njegovi saveznici pojačali su pritisak na Haley da odustane od utrke nakon što je izgubila u prva četiri takmičenja s velikom razlikom.

Njeno inzistiranje da nastavi s kandidaturom za Bijelu kuću razljutilo je Trumpovu kampanju koja ju je ismijavala i prijetila da će isključiti donatore koji joj i dalje daju novac.

Tokom svog govora u utorak, Haley je kritikovala Trumpa da je prestar, da unosi razdor i da je previše zaokupljen samim sobom da bi bio učinkovit vođa.

Naglasila je da s bivšim predsjednikom ima određen broj problema, dok ih s demokratskim predsjednikom Joeom Bidenom ima “bezbroj”.

Republikanski predizbori u Južnoj Karolini održavaju se 24. februara.

Patria

Share this post on social media