Bježeći od policije kroz otvoren prozor u tuđi stan ubacio ruksak pun droge

Croatian special police block the area around British Embassy in capital Zagreb, 19 September 2005. An explosive device detonated Monday in the mail room at the British embassy in Zagreb, injuring a Croatian worker. The British mission was evacuated and the injured person, a local man employed by the embassy, was taken to a hospital in Zagreb. AFP PHOTO STRINGER / AFP PHOTO / STRINGER

Gotovo 3,5 kilograma marihuane i nešto manje od kilograma amfetamina zaplijenila je zagrebačka policija od 30-godišnjaka koji je izazvao sumnju jer je pokušao pobjeći ophodnji, a potom se otkrilo i da je ruksak s drogom, kako bi se riješio dokaza, ubacio kroz otvoren prozor tuđega stana.

U prvim jutarnjim satima srijede, oko 1,40 sati, policijska ophodnja zapazila je u središtu Zagreba u Kačićevoj ulici muškarca s ruksakom na leđima. No, kada su ga pokušali legitimirati sumnjivac se dao se u bijeg.

“Utrčao je u jedan haustor u Kačićevoj ulici te se ubrzo vratio bez ruksaka, nakon čega se ponovno pokušao udaljiti pa su policijski službenici nad njim uporabili sredstva prisile-lisice”, izvijestila je zagrebačka policija.

Policijske sumnje potvrdila je i stanarka iz haustora koja je ispričala da joj je nepoznata osoba kroz prozor u stan ubacila ruksak. “Očevidom je utvrđeno da se u ruksaku nalaze paketi oblijepljeni selotejp trakom te jedna vrećica s prahom odnosno tri paketa s marihuanom ukupne težine 3.400 grama i jedna vrećica s 980 grama amfetamina”, stoji u policijskom izvješću.

Nakon kriminalističkog istraživanja 30-godišnjak je, uz kaznenu prijavu državnom odvjetništvu, završio u policijskom pritvoru.

FENA

Share this post on social media