Agencija za certificiranje halal kvalitete dala podršku osnivanju baze podataka

Agencija za certificiranje halal kvalitete Bosne i Hercegovine dala je podršku projektu osnivanja baze podataka o halal proizvodima i proizvođačima i izrazila spremnost da podrži projekte unapređenja halala u svijetu.

Podrška je izražena u Madridu na seminaru halal certifikacijskih tijela iz Evrope i Afrike. Seminar je organiziralo Ministarstvo za vjerska pitanja Malezije – JAKIM, Dagang Halal iz Malezije i Halal institut iz Španije.

Skupu se prisusutvovali Međunarodni centar za halal standardizaciju i certifikaciju iz Rusije, Halal Office sa Madagaskara, Halal Trust iz Južne Afrike, Halal institut iz Portugala i Agencija za certificiranje halal kvalitete iz BiH.

Na seminaru se govorilo o halal certificiranju te praćenju i kontroli halal proizvoda. Jedna od važnijih tema bila je osnivanje jedinstvene baze podataka o halal certificiranim proizvodima i proizvođačima u svijetu.

U okviru seminara organizirana je posjeta jednoj od halal certificiranih kompanija gdje je prezentirano načini i tehnike provođenja audita, kontrole i provjere sirovina, saopćeno je iz Agencije za certificiranje halal kvalitete BiH.

FENA

Share this post on social media