Biden nije iznenađen izvještajem o smrti šefa Wagnera

Biden nije iznenađen izvještajem o smrti šefa Wagnera
Biden nije iznenađen izvještajem o smrti šefa Wagnera - photo: Patria

Američki predsjednik Joe Biden je rekao da nije iznenađen izvještajima da je šef ruskih plaćenika Yevgeny Prigozhin poginuo u avionskoj nesreći, dodajući da se u zemlji ne događa mnogo iza čega predsjednik Vladimir Putin ne stoji, javio je Reuters.

Bijela kuća je saopštila da je Biden obaviješten o nesreći i da je rekao novinarima da ne zna sa sigurnošću šta se dogodilo. „Ali nisam iznenađen“, rekao je Biden.

Nema mnogo toga što se dešava u Rusiji iza čega Putin ne stoji, ali ja ne znam dovoljno da znam odgovor“, rekao je američki predsjednik.

Biden i direktor CIA-e Williams Burns su prošlog mjeseca odvojeno govorili o potencijalnoj opasnosti za Prigozhina nakon njegovih postupaka, iako pomalo u šali.

Da sam na njegovom mjestu, pazio bih šta jedem. Pazio bih na svoj meni“, rekao je Biden tokom konferencije za novinare sa finskim predsednikom Saulijem Niinistom u julu.

Ali šalu na stranu… mislim da niko od nas ne zna sa sigurnošću kakva je budućnost Prigozhina u Rusiji“, rekao je tada Biden.

Govoreći sedmicu kasnije, direktor CIA-e Burns rekao je da misli „da je Putin neko ko
generalno misli da je osveta jelo koje se najbolje servira hladno… Da sam na mjestu Prigozhina, ne bih otpustio svog degustatora hrane.

Patria

Share this post on social media